FOK! Wat een weer: buien, droog in het zuiden

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goedemorgen!

Vanochtend is het in de kustprovincies en rondom het IJsselmeer tamelijk bewolkt met enkele buien. Dieper landinwaarts schijnt de zon en blijft het droog. De wind is matig en komt uit het zuidwesten, aan de kust is de wind vrij krachtig of krachtig, windkracht 5 of 6.

Vanmiddag zijn er perioden met zon en komen er in het noorden, midden en westen enkele buien voor. In het zuidoosten blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 18°C in het noorden en 22°C in het zuidoosten. De wind komt uit zuidwest en is matig, aan de kust vrij krachtig.

Vanavond is er eerst nog een bui mogelijk in het noorden. Verder klaart het breed op. Landinwaarts is er weinig wind, aan de kust staat een matige, eerst plaatselijk vrij krachtige wind uit het zuidwesten.

Vannacht ontstaat er in het noordoosten plaatselijk wat mist. Het blijft droog. Het koelt af naar rond 10°C plaatselijk landinwaarts tot 14°C vlak aan de kust. Langs de kust staat een matige zuidelijke wind, landinwaarts is er weinig wind.  (Bron: KNMI)

Tot morgen!

 

Een van de vele buien gister, deze was gespot nabij Bodegraven (Foto: DJMO)
Deze bui was gespot nabij Bodegraven, enige tijd geleden (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.