[OS] Chinees snelvuurgoud, Italianen winnen laatste schietgoud

Op het nationaal sportschietcentrum van Frankrijk, in Châteauroux, is het olympisch schiettoernooi afgerond. Er stonden nog twee onderdelen op het programma, één indoor en één shotgunonderdeel outdoor, waarna China net als vier jaar geleden bovenaan de medaillespiegel eindigde.

25m snelvuurpistool
Twee Chinese schutters in de finale en Li Yuehong was daar de grote man. Nadat drie van de zes finalisten af waren gevallen - Florian Peter uit Duitsland verloor de shootoff om minimaal brons - waren Li, landgenoot Wang Xinjie en de Zuid-Koreaan Cho Yeong-jae nog over. In de laatste series van vijf schoten sloeg Li toe: hij eindigde met vijf, vier en vijf treffers, waar de rest totaal niet tegen opgewassen was. Li pakte goud, zilver was voor Cho en Wang pakte brons.

Skeet, gemengde teams
Eerst werd geschoten voor het brons en wel tussen Jiang Yiting en Lyu Jianlin uit China en het Indiase duo Maheshwari Chauhan/Anant Naruka. Jiang noteerde al drie missers in haar tweede serie van vier schoten, maar daarna ging het vrijwel perfect voor het Chinese duo. Halverwege stond China op vier missers, net als India, maar Chauhan noteerde er nog één en het Chinese duo raakte alles: 44-43 en brons voor China.

Vervolgens de finale, met Diana Bacosa en Gabriele Rossetti uit Italië tegen het Amerikaanse duo Austen Jewell Smith/Vincent Hancock. Smith liet twee schoten liggen in de eerste drie series, Bacosi hield het bij één misser. Daarna kwam er nog één van Bacosi en één van Rossetti bij, terwijl beide Amerikanen er ook nog één lieten liggen. Daarmee was het beslist: 45-44 en goud voor Italië.