Eneco gaat klanten met zonnepanelen extra kosten in rekening brengen

Ook Eneco gaat klanten met zonnepanelen voortaan extra  kosten in rekening brengen. Volgens de Rotterdamse energieleverancier zijn de kosten die bij het terugleveren van stroom komen kijken namelijk toegenomen. "Deze wil Eneco niet langer volledig verdelen over alle klanten, maar doorberekenen aan klanten met zonnepanelen."

Eneco heeft aangegeven dat de stijgende kosten te maken hebben met de investeringen die nodig zijn om het energienet te versterken en te onderhouden. Klanten met zonnepanelen zullen voorlopig een toeslag van 72 euro per jaar moeten betalen vanwege de extra administratieve en logistieke kosten die gepaard gaan met het terugleveren van de opgewekte energie aan het net. Later volgt er een tarief per kWh zonnestroom dat aan het net geleverd wordt, het is nog niet bekend niet hoe hoog dat tarief wordt.

Eneco heeft aangekondigd dat deze maatregel zal gelden voor nieuwe en bestaande klanten met zonnepanelen. Klanten die al zonnepanelen hebben, zullen binnenkort geïnformeerd worden over de hoogte van de toeslag en hoe dit verrekend zal worden op hun energierekening.