Voetbalsters verliezen van Spanje en krijgen één kans op olympisch ticket

De Nederlandse voetbalsters hebben nog één kans over om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. In de halve finales van de Nations League Finals ging Nederland vrijdagavond onderuit in en tegen Spanje, dat een klap beter was dan de ploeg van Andries Jonker.

Nederland opende nog wel goed, met een paar degelijke kansen, maar wereldkampioen Spanje was uiteindelijk gewoon een klasse apart. Jennifer Hermoso opende de score kort voor rust, Aitana Bonmati verdubbelde de voorsprong zelfs nog voor men de kleedkamers op zocht. Dat viel overigens nog mee, want Salma Paralluelo had daarvoor al meerdere enorme kansen gekregen.

Ook in de tweede helft kwam Nederland er simpelweg niet echt aan te pas en een dik kwartier voor tijd viel de beslissing: Ona Batlle tekende voor de 3-0 eindstand. In Lyon won Frankrijk ondertussen met 2-1 van Duitsland, dankzij goals van Kadidiatou Diani en Sakina Karchaoui, die bijna gelijktijdig vielen met de eerste twee Spaanse goals. Een penalty van Giulia Gwinn was niet genoeg om Duitsland te redden.

In de Nations League Finals zijn twee olympische tickets te verdelen. Frankrijk is als gastland van de Spelen echter al geplaatst, en doordat zij in de finale staan gaat het tweede olympische startbewijs naar de nummer drie van het toernooi. Nederland en Duitsland spelen woensdag vanaf 20.45 uur in Heerenveen om die positie, terwijl om 19.00 uur de finale al gespeeld wordt in Sevilla.