FOK! Wat een weer: veel wind met motregen

winterbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vanaf vanmiddag komen er in het westen af en toe zware windstoten voor van 75-80 km/uur, aan zee tot ca. 90 km/uur. In de avond zijn er ook in het midden en rondom het IJsselmeer windstoten van 75-80 km/u mogelijk. De windstoten komen uit het westen tot zuidwesten en kunnen hinder opleveren voor het verkeer en voor buitenactiviteiten. In de nacht naar woensdag neemt de wind van het noorden uit af.

geel (Foto: buienradar)

Vanochtend is het bewolkt met plaatselijk af en toe (mot)regen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanmiddag is het bewolkt en valt er plaatselijk af en toe (mot)regen. De middagtemperatuur ligt rond de 11°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het westen komen af en toe (zware) windstoten van 75-80 km/uur voor, aan zee tot 90 km/uur.

Vanavond is het bewolkt en gaat het van het noorden uit flink regenen. Aan het einde van de avond regent het overal, behalve in het (uiterste) zuidoosten. De wind is westelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8. Vooral in het westen komen zware windstoten van 75-80 km/uur voor, aan zee rond 90 km/uur.

Komende nacht regent het af en toe flink door. In de loop van de nacht wordt het (met uitzondering van het zuiden) van het noorden uit droog. Het koelt af naar 9°C in het uiterste zuiden tot rond 3°C in het midden en noorden. Er staat eerst nog een (vrij) krachtige zuidwestenwind, aan zee hard tot stormachtig, windkracht 7-8, met vooral in het westen kans op zware windstoten van 75-80 km/u en rond 90 km/u aan zee. In de loop van de nacht gaat de wind uit het noordwesten waaien en neemt deze af naar matig. Alleen langs de noordkust blijft er een (vrij) krachtige wind staan, windkracht 5-6.

Tot morgen!

                   

Ochtend aan de ringvaart in Purmerend (Foto: Pukeko)
Ochtend aan de ringvaart in Purmerend (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.