Uitslag Ajax - PSV

De wedstrijd tussen Ajax en PSV is in een gelijkspel geëindigd. In de Johan Cruijff Arena, waarin vooral strijd werd geleverd, werd het 1-1 tussen de beide ploegen.

Bij rust stond de eindstand al op het scorebord. Ajax kwam in de eigen Johan Cruijff Arena op voorsprong. Steven Berghuis stuurde met een knappe pass Brian Brobbey diep. De Amsterdamse spits kon zelf niet afwerken, maar hield daarbij wel goed het overzicht, waarna Berghuis laag raak schoot. Ajax gaf geen grote kansen weg tegen PSV, maar de Eindhovense club kwam na een prachtige aanval wel op gelijke hoogte via Luuk de Jong. De aanvoerder van PSV werd knap vrijgespeeld, waarna de spits zijn achttiende van het seizoen maakte.

Na rust was het ook geen hoogstaand voetbal en beide ploegen kregen kansen op voorsprong te komen. De Jong was voor PSV het dichtst bij de 1-2, maar zijn kopbal uit een corner eindigde op de kruising. Ajax kreeg met Brobbey en Kenneth Taylor kansen, maar bleef het in de Johan Cruijff Arena 1-1.