Vrouwen Ajax naar kwartfinale Champions League

De voetbalsters van Ajax hebben zich geplaatst voor kwartfinales van de Champions League. In de Johan Cruijff Arena werd in de laatste groepswedstrijd AS Roma met 2-1 verslagen.

Roma had in de eerste helft het betere van het spel maar AJjax gaf weinig kansen weg. Alleen bij de spelhervattingen ging het regelmatig mis. Tot drie keer toe kon Bartoli bij een hoekschop vrij inkoppen. De eerste werd nog gered door keeper Van Eijk, de tweede belandde op de lat maar bij de derde was het toch raak. Vlak voor rust kwam Ajax op gelijke hoogte na een schot van Hoekstra in de verre hoek.

In de tweede helft ging Ajax op jacht naar meer, ook in de wetenschap dat met tussenstand bij de andere wedstrijd in de poule een gelijkspel niet genoeg was. Tien minuten voor tijd viel de verlossende treffer toen na een hoekschop Kramzar in eigen doel kopte.

Ajax is daardoor de eerste Nederlandse ploeg die de laatste acht in Europa haalt dankzij een tweede plek in de groep achter Paris Saint-Germain.