Uitslag AZ - Almere City FC

AZ heeft zaterdag met 4-1 gewonnen van Almere City FC en neemt door de zege de derde plaats weer over van FC Twente.

AZ kwam in eigen huis al vroeg op voorsprong. Vangelis Pavlidis zorgde na een mooie aanval al in de zevende minuut voor de openingsgoal en de Alkmaarders leken een vrij gemakkelijke avond tegemoet te gaan tegen Almere City, maar gedurende de eerste helft kwam de ploeg van Alex Pastoor steeds beter aan voetballen toe en kreeg vlak voor rust de kans op de gelijkmaker, maar die viel nog niet.

Maar tien minuten in de tweede helft kwam Almere City wel op gelijke hoogte. Uit een corner kopte Loïc Mbe Soh raak en leek Almere City te mogen hopen op een resultaat in Almere. Na twee wissels aan de kant van AZ nam de thuisploeg het weer over en via invaller Dani de Wit kwam het opnieuw op voorsprong. Tien minuten voor tijd besliste David Møller Wolfe de wedstrijd. De Noorse linksback was het eindstation na een mooie aanval en in de extra tijd maakte Pavlidis zijn tweede van de avond en zo won AZ met 4-1.