FOK! Wat een weer: herfst, code geel

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Tot en met vanochtend komen langs de westkust van Noord-Holland en in het westelijk Waddengebied zware windstoten voor rond 90 km/uur. Verder trekken in de loop van de middag enkele onweersbuien noordoostwaarts over Nederland. Bij deze onweersbuien kunnen zware windstoten rond ongeveer 75 km/uur voorkomen. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden.

Code geel 29-10 (Foto: KNMI)

Vanochtend komen er in de kustprovincies nog enkele buien voor, mogelijk met onweer. Landinwaarts is het vrijwel overal droog en schijnt de zon geregeld. De wind uit het zuidwesten is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. Aan de noordwestkust is de wind eerst mogelijk even stormachtig, windkracht 8 met kans op zware windstoten.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt met buien, vooral landinwaarts plaatselijk mogelijk met onweer en (zware) windstoten. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is overwegend matig, aan zee meest krachtig rond windkracht 6.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met nog enkele buien, eerst mogelijk met onweer en (zware) windstoten. De wind uit het zuidwesten is boven land overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht vallen in Noord-Holland en op de Waddeneilanden enkele (onweers)buien. In de rest van het land is het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur varieert van 8°C in het noorden tot 11°C in het zuiden. De wind uit een zuidelijke richting is boven land meest matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Tot morgen! 

                   

Herfst in het Haagse bos (Foto: Ferry Passchier)
Herfst in het Haagse bos ((Archief)foto: Ferry Passchier)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.