Oranje wint dankzij late strafschop in Griekenland en is bijna zeker van EK voetbal

Oranje is vrijwel zeker van deelname aan het EK van 2024. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman won in Athene dankzij een late benutte strafschop van Virgil van Dijk met 0-1 van Griekenland.

Halverwege de eerste helft kreeg het Nederlands elftal de kans om op voorsprong te komen. Virgil van Dijk werd onderuit gehaald, waarna de scheidrechter Oranje een penalty gaf. Wout Weghorst ging achter de bal bal, maar de spits van het Nederlands elftal miste vanaf elf meter.

In de tweede helft kreeg Oranje kansen om op voorsprong te komen, maar hoe langer het duurde was het ook opletten voor Griekenland en leek het Nederlands elftal genoegen te moeten nemen met één punt in Athene. In de extra tijd kreeg Oranje nogmaals een penalty en dankzij aanvoerder Van Dijk kwam Nederland nu wel op voorsprong. Daarna leek het Nederlands elftal nog een penalty te krijgen, maar de scheidsrechter ging niet mee in het advies van de VAR en bleef het 0-1 in de Griekse hoofdstad.

Nederland lijkt door de zege zeker te zeken van het EK voetbal 2024. De ploeg van Ronald Koeman heeft nog één zege nodig in de laatste twee groepsduels. Volgende maand speelt Oranje nog thuis tegen Ierland en een uitwedstrijd tegen Gibraltar.