Uitslag Almere City FC - RKC Waalwijk

Een week na de eerste zege ooit in de Eredivisie kon vandaag ook het eigen publiek  van Almere City FC voor het eerst getuige zijn van een overwinning op het hoogste niveau. RKC Waalwijk werd thuis met 1-0 verslagen.

In de eerste helft was Almere de betere ploeg en kreeg het kansen via Van La Parra en Kitala. Uiteindelijk was het Robinet die met een intikker zijn ploeg op voorsprong bracht.

Na de rust daalde de amusementswaarde, die toch al niet hoog was, nog verder. Als één van beide ploegen al een mogelijkheid kreeg kwam dit vooral door geschutter bij de tegenstander. RKC-spits Kramer was nog het dichts bij een doelpunt na een misverstand tussen doelman Bakker en Mbe Soh maar hij kon hiervan niet profiteren.