Bangkok: 2 doden bij schietpartij winkelcentrum, verdachte (14) aangehouden

Een 14-jarige jongen is gearresteerd nadat twee mensen zijn omgekomen bij een schietpartij in een luxe winkelcentrum in het centrum van Bangkok, zegt de politie. De verdachte gaf zichzelf over aan de toegesnelde agenten en is is overgebracht naar het politiebureau van Pathumwan. 

De schietpartij vond plaats in het Siam Paragon-winkelcentrum, het beroemdste winkelcentrum van de stad en een van de meest bezochte plekken in Azië. De slachtoffers waren afkomstig uit China en Myanmar, zei de Thaise politiechef. Vijf andere mensen – uit Laos, China en Thailand raakten gewond bij de schietpartij.

Premier Srettha Thavisin zei dat de situatie onder controle is gebracht in het centrum, dat populair is bij zowel de lokale bevolking als toeristen. De verdachte ging naar een school in de buurt van het winkelcentrum en werd in het Rajvithi-ziekenhuis behandeld voor een psychische aandoening, maar was onlangs gestopt met het innemen van zijn medicijnen. Geruchten beweren dat de jongen een stem hoorde die zei dat 'hij iemand neer moest schieten'.

Video's op sociale media tonen de chaos in het winkelcentrum zien, waarbij mensen, waaronder kinderen, zich haastten om het winkelcentrum te verlaten onder begeleiding van bewakers.