Volleybalsters met soepele zege op OekraÔne naar cruciale OKT-duels

De Nederlandse volleybalsters hebben op het olympisch kwalificatietoernooi in het Chinese Ningbo hun derde zege in vier wedstrijden geboekt. Na zeges op Tsjechië en Mexico won Nederland woensdag van Oekraïne, waarna vrijdag, zaterdag en zondag de cruciale wedstrijden volgen voor Oranje.

De ploeg van bondscoach Felix Koslowski maakte het met name in de eerste set nog even redelijk spannend, maar pakte de set wel gewoon. In set twee was er opnieuw een beetje moeite nodig, maar het verschil was al groter en in de derde set domineerde Nederland, waarna een verkeerd geraakte Nederlandse bal op matchpoint op de Oekraïnse vloer landde voor de winst: 25-23, 25-21, 25-16.

Canada won later verrassend met 3-2 van China, samen met Servië een van de favorieten voor de twee beschikbare olympische startbewijzen. Servië staat na vier speelrondes nu als enige zonder verliespartij bovenaan, China, Nederland en de Dominicaanse Republiek hebben drie zeges en Canada heeft er twee.

Vanaf vrijdag volgen er dan ook cruciale wedstrijden, met Servië tegen de Dominicaanse Republiek en Nederland - China. Zaterdag speelt Nederland tegen Servië en China tegen de Dominicaanse Republiek, waar Nederland zondag tegen afsluit - Servië en China spelen passend genoeg de laatste wedstrijd van het OKT in Ningbo.