NS erkent: treinen te kort ondanks belofte

De NS erkent dat het niet is gelukt om na het einde van de vakantieperiode langere treinen in te zetten. Voor Beter OV trok bij de spoorvervoerder aan de bel nadat het vanaf begin september klachten regende over te korte treinen.

De NS had in de loop van augustus aangekondigd dat er vanaf begin september met langere treinen zou worden gereden om de toestroom van reizigers op te vangen. Maar uit een lawine van klachten bij Voor Beter OV bleek dat van die beloofde verlenging niets is terechtgekomen.

De NS liet aan Voor Beter OV weten dat er vooral problemen zijn met het in de nachtelijke uren klaarzetten van de juiste treinen voor de start van de nieuwe dagdienst. De reizigersorganisatie vindt dat dit niet rechtvaardigt dat dan zelfs in de middagspits treinen nog steeds niet op lengte zijn gebracht.

De NS heeft te kampen met logistiek onvermogen en een gebrek aan flexibiliteit, waardoor reizigers als haringen in een ton worden vervoerd of wegens plaatsgebrek zelfs achterblijven op de perrons, constateert de reizigersclub. “Het zorgen dat de logistiek op orde is, is een kernactiviteit van een zichzelf en de reizigers serieus nemende spoorwegmaatschappij. Werk aan de winkel voor NS-baas Wouter Koolmees, dus.”