Franse rugbyers trappen WK af met winst op All Blacks

In Parijs is vrijdagavond het wereldkampioenschap rugby afgetrapt. Het thuisland nam het op tegen Nieuw-Zeeland, gelijk al een clash tussen twee van de serieuze kanshebbers op de wereldtitel, wat best een mooie wedstrijd opleverde.

De All Blacks begonnen geweldig en binnen twee minuten had Mark Telea de eerste try te pakken, maar via twee penalty kicks van Thomas Ramos kwam Frankrijk langszij: 6-5. Richie Mo'unga trapte Nieuw-Zeeland op 6-8, Thomas zorgde kort daarna voor de 9-8 ruststand.

Vroeg in de tweede helft kwam Telea er weer uit om Nieuw-Zeeland met zijn tweede try op voorsprong te zetten: 9-13. Na een afgekeurde try gaven de Fransen niet op en Damian Penaud bracht het thuisland weer op voorsprong met een mooie duik, waarna Ramos voor de conversie zorgde.

Ramos trapte nog eens twee keer raak en kort voor het einde maakte Melvyn Jaminet het definitief af met de derde Franse try: 27-13 en de thuisploeg begon uitstekend aan het toernooi.