Duitser (67) 'aangevallen' met waterfiets

Een 67-jarige man uit Rijnland-Palts is tijdens het zwemmen slachtoffer geworden van een aanvaring met een waterfiets in de Reintaler See in Tirol. Hij werd meerdere keren aangevaren door een stel Oostenrijkers en wist zichzelf te redden door met zijn laatste krachten naar de kust te zwemmen. De aanvaller verontschuldigde zich later bij zijn slachtoffer.

De Duitser raakte bij het incident licht gewond en wist met moeite naar de oever te komen. De aanvaller en een andere zwemmer die de aanvaller aanmoedigde, waren blijkbaar dronken, aldus een politiewoordvoerder. Lokale media melden dat beide mannen een blaastest weigerden.

Volgens de politie heeft de bestuurder van de waterfiets zondag drie of vier keer geprobeerd de 67-jarige te overvaren. Dit lukte hem deels. Het slachtoffer slikte daardoor meerdere keren water in en kon zijn hoofd nauwelijks boven water houden. Andere media zeggen dat de 67-jarige blijkbaar in paniek raakte tijdens de aanvaringen. De man liep uiteindelijk slechts een lichte verwonding aan zijn been op. 

De bootbestuurder en de andere Oostenrijker die hem had aangemoedigd, lieten de Duitser pas gaan toen hij dreigde de politie te bellen. Meteen daarna verontschuldigden ze zich ter plekke bij hun slachtoffer. Ze konden het ingrijpen van de politie echter niet voorkomen. Er was geen ruzie of andere geschiedenis tussen de betrokkenen vóór de aanval, zei de woordvoerder. De twee Oostenrijkers, 37 en 21 jaar oud, konden geen motief noemen voor hun daad.