Tour: Etappe 18 - De Tour is beslist, nu mogen de sprinters weer

De Tour de France is beslist, na de buitenaardse tijdrit van Jonas Vingegaard op dinsdag deelde hij woensdag de genadeklap uit aan de gebroken Tadej Pogacar, zonder ziekte of ernstige valpartij is de Tour nu beslist. Nog vier etappes te gaan, daar moet natuurlijk nog wel om gestreden gaan worden.

De achttiende etappe begint vandaag in Moûtiers, midden in de Alpen. Een mooie bergrit dus...maar daar dacht de organisatie anders over: we gaan 185 kilometer rijden naar Bourg-en-Bresse en mogen genieten van allerlei bergen waar we níet op gaan rijden, op een paar puistjes halverwege de rit na. In principe telt het gewoon als een volledig vlakke rit, misschien dat een aanvallende renner er nog enthousiast van wordt.

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zien we weer alle toeristische details, maar zien we ook dat de laatste kilometer niet helemaal vlak is: het gaat vals plat omhoog naar de finish, een ietwat lastige sprint, maar goed te doen voor de echte sprinters. De etappe begint rond half twee, na een neutralisatie van een half uur, Eurosport is er als enige gelijk live bij - de rest schakelt een uur later bij, de finish staat tussen half zes en zes gepland.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)