Oostenrijk: vader biecht moord op per SMS aan dochter

In de nacht van 6 juli 2023 vond een moord plaats in een woongebouw in Eberndorf, wijk Völkermarkt. Volgens de huidige stand van het onderzoek wordt een 69-jarige man verdacht van het dodelijk verwonden van zijn 62-jarige partner, beiden Nederlanders die al vele jaren in Oostenrijk wonen, met een mesachtig voorwerp.

Om 01.20 uur werd een politiepatrouille opgeroepen voor een verkeersongeval met materiële schade op de zuidelijke snelweg A2 in het Poggersdorf-gebied. Daar vonden ze de 69-jarige man in een zwaar beschadigde auto. De man gedroeg zich recalcitrant bij het opnemen van het ongeval en verwondde een agent bij zijn arrestatie. De politie was toen nog niet op de hoogte van de moord. 

Ook de vrijwillige brandweer die ter plaatse was geroepen, meldde het agressieve gedrag van de bestuurder. 

De 40-jarige dochter van het Nederlandse stel belde om 05.12 uur de politie. Ze had een sms van haar vader ontvangen waarin stond dat hij en zijn partner niet meer in leven waren als ze het bericht ontving. Een politiepatrouille ging vervolgens naar het huis van de man, waar ze de dodelijk gewonde vrouw aantroffen. Pas toen ontdekten ambtenaren dat de schrijver van de SMS de 69-jarige man was. 

De verdachte zit vast, maar is nog niet verhoord. De onderzoeken werden overgenomen door de recherche van de deelstaat Karinthië.