BobsleeŽr Lochner ook voor thuispubliek de beste, Humphries klopt Duitsers

De World Cup bobsleeën komt dit weekeinde in actie in het Duitse Altenberg, waar misschien wel de moeilijkste baan op aarde ligt te wachten. Op dag één kwamen de vrouwen in de monobobs in actie, net als de mannen in de tweemansbobs, en het was gelijk al erg lastig.

Monobob vrouwen
Voor eigen publiek was de Duitse Laura Nolte de snelste, waarbij er eigenlijk maar één in de buurt bleef: de Amerikaanse Kaillie Humphries gaf 0,15 seconden toe. Cynthia Appiah uit Canada stond enigszins eenzaam op plek drie (+0,51), voor de Duitse Lisa Buckwitz (+0,71) en de Australische Breeana Walker (+0,75).

In de tweede run wist Walker haar positie met een paar honderdsten in elk geval te verdedigen, waarna Buckwitz met een rommelige run - maar een snelle start - nog eens 0,33 seconden sneller ging. Appiah leek het te vergooien, maar maakte onderin alles goed en was nog 0,06 seconden sneller, hoewel Humphries daar met 0,94 seconden gehakt van maakte. Nolte maakte een foutje en dat kostte haar de winst: tweede op 0,55 seconden, achter Humphries en voor Appiah.

Tweemansbob mannen
Niet verrassend was het een Duitse slee bovenaan de lijst na run één en wel die van de in topvorm verkerende Johannes Lochner en Georg Fleischhauer. De Britten Brad Hall en Taylor Lawrence zaten daar 0,20 seconden achter en werden op verrassend grote afstand gevolgd door nog twee Duitse duo's: Francesco Friedrich/Alexander Schüller (+0,62) en Christoph Hafer/Matthias Sommer (+0,77).

Hafer verdedigde zijn positie in de tweede run overtuigend, maar Friedrich bleef hem met 0,16 seconden wel relatief ruim voor. Met een nagenoeg perfecte run dook Hall er nog eens 0,63 seconden onderdoor, waarna het aan Lochner was. De Duitser liet zich niet kennen en met 0,43 seconden pakte hij met remmer Fleischhauer zeer overtuigend de overwinning.