Messi leidt Argentinië naar winst op Mexico

Argentinië heeft zaterdag mede dankzij een goal van Lionel Messi met 2-0 gewonnen van Mexico. Door de zege van de Argentijnen is nog alles mogelijk in Groep C, waar Polen aan de leiding gaat.

Argentinië moest winnen van Mexico om nog een reële kans te houden op de volgende ronde op het WK voetbal nadat in de openingswedstrijd met 1-2 werd verloren van Saoedi-Arabië. Argentinië wist wat ze te doen stond maar in de eerste helft konden de Argentijnen niet overtuigen.

In de tweede helft tegen Mexico ging het wat beter en in de 64ste minuut zorgde Messi voor de belangrijke openingsgoal. De aanvoerder van het Argentijnse team schoot van net buiten de zestien meter hard laag binnen en liet de Mexicaanse doelman kansloos. Vlak voor tijd werd het via invaller Enzo Fernandez 2-0 na een assist van Messi.

Door de overwinning staat Argentinië met drie punten tweede in groep C. Bij een overwinning in de laatste groepswedstrijd tegen Polen, dat vrijdag met 2-0 van Saoedi-Arabië won, is een plek in de achtste finales een feit voor de Argentijnen.