Gezapig WK-duel Marokko en KroatiŽ eindigt doelpuntloos

Op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar is groep F woensdag afgetrapt met de ochtendwedstrijd Marokko - Kroatië. Dat werd bepaald niet een feestje voor de kijkers, hoewel een feestje wellicht nodig was om twee uur lang wakker te blijven.

Al vanaf de aftrap had het er weinig schijn van dat Marokko en de vicewereldkampioen echt zin hadden in een spetterende partij. 'Verdedigen' was het sleutelwoord voor beiden en daar kwam maar zelden even verandering in. De Kroaten kwamen er in de eerste helft nagenoeg niet door, het bleef lang bij een schot van Ivan Perisic. Kort voor rust wist Nikola Vlasic een voorzet bijna binnen te tikken, maar Yassine Bounou stond in het doel in de weg.

De tweede helft begon nog wel aardig: Noussair Mazraoui kopte een bal op de Kroatische doelman, hoewel hij later het spel met een blessure moest verlaten. Bounou hield Marokko vervolgens samen met Sofyan Amrabat op de been, maar een fraaie vrije trap van Achraf Hakimi was na een uur eigenlijk al het laatste noemenswaardige moment - het bleef bij 0-0.