Uitslag Sparta - Fortuna Sittard

In de Eredivisie heeft Sparta een 3-1 overwinning geboekt op Fortuna Sittard. Het is daarmee de eerste nederlaag van Fortuna onder trainer Julio Velázquez.

De wedstrijd begon rustig. Pas na twintig minuten viel de eerste kans te noteren maar die was wel gelijk raak. Noslin schoot raak in de verre hoek. Een paar minuten later stond het alweer gelijk toen Verschueren raak kopte. Beide ploegen waren daarna nog dichtbij een doelpunt uit een corner maar gescoord werd er niet waardoor de ruststand 1-1 was.

Na rust kwam Sparta op voorsprong na een benutte penalty van Van Crooij. Lauritsen leek daarna de wedstrijd te beslissen maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook Fortuna zat het niet mee nadat een zeker lijkende penalty vanwege hands van Vriends niet toegekend aan Fortuna door arbiter Gözübüyük. Uiteindelijk beslistte Verschueren de wedstrijd door voor de tweede keer deze avond te scoren met een kopbal.