Biden (79) kwam ten val: Witte Huis in paniek maar niets aan de hand

De Amerikaanse president Joe Biden viel tijdens een ochtendritje met zijn fiets, maar raakte blijkbaar niet gewond. Op video van de distributielijst van journalisten van het Witte Huis is te zien hoe de 79-jarige opstaat en zegt: "Het gaat goed." Hij zei dat hij zijn evenwicht verloor toen hij zijn voet uit de pedaallus probeerde te trekken.

Tijdens de fietstocht met zijn vrouw Jill wilde Biden stoppen bij hun strandhuis in de staat Delaware om met voorbijgangers te praten. De twee reden vijf minuten na het incident weer verder.

Het resultaat van de val was vooral "een lichte paniek bij de geheime dienst en de aanwezige pers", aldus het Witte Huis. Biden liep geen zichtbare schrammen of blauwe plekken op. "Er is geen medische behandeling nodig. De president kijkt ernaar uit om de rest van de dag met zijn gezin door te brengen", zei de functionaris.

Biden is de oudste Amerikaanse president in de geschiedenis en over zijn gezondheid wordt veel gespeculeerd. In november 2021 verklaarde zijn arts dat hij "kerngezond van lijf en leden" was.