Liverpool in finale Champions League na comeback tegen Villarreal

Liverpool heeft zich dinsdag ten koste van Villarreal geplaatst voor de finale van de Champions League. De ploeg van Jürgen Klopp was de 2-0 voorsprong uit het heenduel in de eerste helft kwijt, maar na rust zette Liverpool dat volledig recht en won de return met 2-3 van Villarreal.

Bij rust had Villarreal de 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd volledig goedgemaakt. Na drie minuten zorgde Boulaye Dia voor de 1-0 en vlak voor rust werd het ook nog 2-0 dankzij Francis Coquelin.

Na rust stelde Liverpool orde op zaken. Binnen een twaalf minuten had Liverpool de 2-0 achterstand omgezet in een 2-3 voorsprong. Fabinho zorgde in de 62e minuut voor de belangrijke aansluitingstreffer, waarna Luis Díaz en Sadio Mané ook trefzeker waren voor Liverpool.

In de finale neemt Liverpool het op tegen de winnaar van het duel tussen Manchester City en Real Madrid. Die ploegen komen morgen in actie komen.