Merlier net te snel voor Kooij in Tirreno-Adriatico

Tim Merlier heeft zijn eerste winst van het seizoen te pakken. De Belgische sprinter van Alpecin-Fenix was in de tweede etappe van Tirreno-Adriatico de snelste voor het jonge Nederlandse talent Olav Kooij.

Na de openingstijdrit die werd gewonnen door Filippo Ganna stond vandaag de eerste rit in lijn op het programma van maar liefst 219 kilometer. De sprinters kregen hun eerste kans in de Italiaanse rittenkoers. Nadat een kopgroep van vijf werd gegrepen ging Marc Soler met nog twintig kilometer te gaan in de aanval.

De Catalaan van UAE-Emirates fietste snel een voorsprong van een halve minuut bij elkaar, maar nadat de sprintersploegen zich weer hadden georganiseerd na de heuvelzone werd Soler snel weer gegrepen en kon het peloton zich gaan opmaken voor de eerste massasprint deze ronde. In de sprint was Merlier de snelste, al kwam een snel opkomende Kooij nog dichtbij. Voor Merlier was het zijn eerste seizoenszege van het seizoen. Kooij, die in de UAE Tour ook al dichtbij een zege was in de WorldTour, moet nog even wachten op zijn eerste zege in de World Tour.