Legacy of the Sith-uitbreiding voor Star Wars: The Old Republic is uit

EA en BioWare hebben de Legacy of the Sith-uitbreiding uitgebracht voor Star Wars: The Old Republic, de MMORPG voor pc waarin spelers van over de hele wereld hun eigen Star Wars-verhaal kunnen beleven. De launchtrailer introduceert een nieuwe Jedi Padawan, Sa’har Kateen, die haar verleden onder ogen moet zien om te voorkomen dat de losgeslagen Sith Lord Darth Malgus de volgende fase van zijn sinistere plan inzet.

Legacy of the Sith biedt een nieuwe storyline, de mogelijkheid om personages tot in detail te customizen en een reeks quality-of-life-upgrades die de game toegankelijker maakt voor nieuwe spelers. De basisgame viert in 2022 zijn tienjarig-jubileum door het hele jaar nieuwe content, evenementen, updates en nog veel meer te introduceren.

Het verhaal van Legacy of the Sith borduurt voort op het plot van Star Wars: The Old Republic en de doorlopende oorlog tussen de Galactic Republic en Sith Empire. Spelers beleven avonturen op de aquatische planeet Manaan tijdens hun missie om achter de plannen te komen van Darth Malgus: de antagonist van de game wiens plannen de ondergang kunnen betekenen voor zowel de Jedi als Sith. Legacy of the Sith introduceert tevens een level cap van 80, de Combat Styles-feature waarmee spelers onafhankelijk een specifiek klasseverhaal kunnen kiezen om dat te combineren met skills van andere gerelateerde tech- of force-klassen, en nieuwe missies die je met meerdere mensen moet voltooien waaronder een zogeheten Flashpoint voor vier spelers in een Sith Fortress op de afgelegen planeet Elom.

Gedurende het hele jaar blijft BioWare het tienjarig-jubileum van Star Wars: The Old Republic vieren met nieuwe content en updates. Later dit jaar wordt de nieuwe Operation, R-4 Anomaly, uitgebracht waarin spelers de overblijfselen van een ruimteonderzoeksstation verkennen dat wordt bewoond door een groep verbannen Sith. Spelers kunnen ook uitkijken naar extra UI-updates, nieuwe Galactic Seasons, Player vs. Player (PvP)-vernieuwingen, nieuwe confrontaties, grafische verbeteringen en nog veel meer.