OWS: Peperkamp 13e in kwalificatie slopestyle, mist finale

Melissa Peperkamp was de eerste Nederlandse die op de Spelen in actie kwam afgelopen nacht. Bij het snowboarden deed ze mee aan het onderdeel slopestyle, maar de finale wist ze net niet te halen. De beste 12 gingen door, dus de 13e plaats was een zure.

Op de slopestyle wordt men gejureerd op het naar beneden gaan op een piste met enkele rails en sprongsecties, waarbij het belangrijk is om niet te vallen, veelzijdigheid en moeilijkheid te tonen in gebruik van rails en sprongen, en natuurlijk een goede, mooie uitvoering te hebben. De atleten krijgen twee kansen om een 'run' neer te zetten, waarbij de beste run telt voor de eindscore.

In haar eerste run was Peperkamp goed bezig en een score van 61.26 zorgde voor een zesde plaats en een score die met een beetje geluk genoeg kon zijn voor de finale. In de tweede run neemt iedereen echter altijd wat meer risico, dus een zekerheid was het niet. En dat bleek, want zodra Peperkamp de tweede run moest doen stond ze al tiende. Haar grootste probleem moest nog komen, want hoewel haar tweede run er niet onaardig uit zag, was het geen verbetering. Van de twaalf na haar mochten er maar twee dames beter presteren, maar dit werden er precies drie. De score van de Zwitserse Burri, die haar als laatste inhaalde was 65.55. Het verschil was dus niet heel klein, maar toch was het zuur voor Peperkamp, die dichtbij een finaleplaats leek. De finale zal nu komende nacht zonder haar plaatsvinden.