FOK! Wat een weer: nat

winterbanner

Het is bewolkt en plaatselijk valt wat motregen. In de middag trekt een gebied met regen van noordwest naar zuidoost. In de avond klaart het op en trekken er enkele buien over, in het noordelijk kustgebied mogelijk met onweer, korrelhagel of natte sneeuw. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C, in de middag daalt de temperatuur in de regen naar ca. 3°C. De zuidwestenwind neemt toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard, 6-7 Bft, aan zee. Tijdens de passage van de regenzone komen vooral in het zuidoosten windstoten van ongeveer 65 km/u voor. Daarna draait de wind naar noordwest en neemt boven land iets af.

In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen maar in het noorden en oosten trekt eerst nog af en toe een winterse bui over. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C vlak aan zee en iets boven het vriespunt in het zuidoosten en oosten. De westelijke wind is zwak tot matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard.

Zaterdag overdag zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen regenen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C en de zuidwestelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig, later hard. (Bron: KNMI)

Opklaringen vandaag (Foto: _UserName_)
Er waren mooie opklaringen vandaag. Mijn collega _UserName_ maakte daar gebruik van en zag deze mooie lucht. ( Foto: _UserName_)

Mooie opklaringen bij qltel (Foto: qltel)
Op hetzelfde moment was ook qltel in de buitenlucht. Hij was aan de wandel. Misschien wel dezelfde wolkenstraat? (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!