Hamilton: "Het was verwarrend"

Lewis Hamilton heeft de veelbesproken Grand Prix van Saoedi-Arabië op zijn naam geschreven en is daarmee op gelijke hoogte gekomen met WK-leider Max Verstappen. De Britse Mercedes-coureur beleefde samen met Verstappen een chaotische race waarbij de heren op het scherpst van de snede duelleerden om de punten.

"Ik rij al een tijdje mee in de Formule 1, maar dit was zeker zwaar. Ik probeerde verstandig te zijn en zo sterk mogelijk te zijn, met al mijn ervaring de auto op de baan te houden en het schoon te houden. Het was moeilijk. We hielden het vol als een team. We kregen van alles naar ons hoofd geslingerd in deze tweede seizoenshelft. Ik ben trots op iedereen", aldus Hamilton na afloop, zo lezen we op Formule1.nl.

De aanvaring op de baan waarbij Verstappen Hamilton voorbij wilde laten, was één van de meest opmerkelijke momenten van de wedstrijd. "Ik begrijp niet zo goed waarom hij plots zo hard op de rem ging, ik knalde tegen hem aan. Toen ging hij door. Ik kreeg daarna pas te horen dat hij ons erlangs zou laten. Het was verwarrend", zo legde de Brit na afloop uit.

"Zij hebben ruwe snelheid, het was lastig om ze in te halen. We hebben het geweldig gedaan met wat we hebben. Bottas heeft het goed gedaan door punten voor de team te pakken. Deze is voor iedereen in de fabriek", aldus Hamilton.