Net aangelegd regenboogzebrapad in Niekerk beklad met hakenkruis

Een net aangelegd regenboogzebrapad (of LGBTQ-zebrapad) op de Zandumerweg in Niekerk is beklad met verf. Op het pad is onder meer een hakenkruis aangebracht.

"Ik vraag me af wat voor mensen dit doen, en waarom dit moet gebeuren”, zegt Renate Wiersma, lid van Dorpsbelangen Niekerk. Het zebrapad wordt vrijdag 20 augustus feestelijk geopend, dus de vernielingen ‘komen keihard binnen’. "Dit verwacht je niet in een dorp als Niekerk.” lees verder bij het DvhN.

Niekerk heeft de afgelopen tijd meer met vernielingen te maken gehad. Zo gingen vandalen los bij het openluchttheater, en werden er vorige week nog spiegels van geparkeerde auto's getrapt. "Maar dit is wat anders", zegt Wiersma. "Dit is moedwillig gebeurd. Hier is iemand bewust midden in de nacht met verf op pad gegaan om iets te vernielen."

Maandagmorgen is door de gemeente geprobeerd het zebrapad schoon te maken. Dit is niet gelukt: er zal een gespecialiseerd bedrijf aan te pas moeten komen.

De politie Westerkwartier heeft inmiddels met enkele personen gesproken maar zijn nog niet bij de verantwoordelijke(n) uitgekomen. Ze hebben op Instagram een oproep gedaan om in contact te komen met mensen die meer informatie over het bekladden van het regenboogzebrapad kunnen verschaffen.