FOK! Wat een weer: rust voor uw weerman

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Dag mensen!

Uw weerman zal het de komende dagen even wat rustiger aan kunnen doen. Na maandenlang vrijwel iedere dag intensief weer waarin elke dag wel iets belangrijks gebeurde, schakelen we nu over naar een heel ander weertype. Niet meteen hitte en stralendblauw weer, maar wel zo goed als droog en perioden met zon.

De afgelopen nacht vielen de laatste buien in de kustprovincies en zowaar kreeg ik daar ook nog 19 mm van mee. Elders in Noord-Holland viel er nog meer. Tot 32 mm in Wervershoof aan toe. Al vroeg in de ochtend brak de zon daarna door en is het verder droog gebleven. 

In het binnenland vielen nog wel een aantal vrij pittige buien en kwam het hier en daar ook nog tot onweer. Momenteel zien we de laatse buien het land verlaten. Het meeste onweer verliet net de Achterhoek. In het zuiden vallen nog een paar intense regenbuien en ook hier zit nog lokaal onweer bij.

Uiteindelijk zal het dan overal droog moeten worden. De wind zwakt af en de opklaringen krijgen de overhand. Het kan redelijk afkoelen tot 8 graden in het binnenland. Aan zee is het duidelijk milder met 14 graden.

Morgen zijn er flinke perioden met zon en is het op de meeste plaatsen droog. Er zou in de middag nog een enkele bui kunnen vallen in de oostelijke helft, maar dat stelt heel weinig voor in vergelijking met wat we gehad hebben. Méér dan 1 tot 3 mm verwacht ik zeker niet. Ik zei het al, verreweg de meeste van ons houden het morgen gewoon droog.

De maxima komen al iets hoger uit met 19 tot 22 graden. De wind is zuidwestelijk en meest matig van kracht.

Donderdag en vrijdag beloven dan prima dagen te worden. Er is flink wat ruimte voor de zon en beide dagen zijn overal droog. Het warmt even op naar temperaturen tussen de 22 en 27 graden. 

In het weekend koelt het weer iets af en is er een kleine kans op een bui.

Kortom, het wordt een stuk droger en aangenamer weer. Een hittegolf zoals in Zuid-Europa zit er hier nog niet in.

Tot ziens!

Een mooie regenboog tijdens een bui (Foto: _UserName_)
Een mooi plaatje van een regenboog na het wegtrekken van een bui. (Foto: _UserName_)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.