Voorarrest verdachten aanslag Peter R. de Vries, met twee weken verlengd

De twee verdachten op de aanslag van Peter R. de Vries, Kamil E. en Delano G. zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hoogstwaarschijnlijk wordt het voorarrest verlengd. De situatie van Peter, die in het inmiddels zwaar bewaakte VUmc in Amsterdam ligt, is zover bekend ongewijzigd. 

Update 22.45 uur: Zoals verwacht blijven de twee mannen die worden verdacht van poging tot moord in vereniging op Peter R. de Vries twee weken langer vast zitten. De rechter-commissaris heeft ze vanmiddag in bewaring gesteld. 

Beide verdachten zitten in beperkingen. En dat betekent dat ze uitsluitend met hun advocaat contact mogen onderhouden.

Het opsporingsonderzoek gaat voort. Omdat de verdachten in beperkingen zitten, is het Openbaar Ministerie terughoudend met het geven van informatie over dit onderzoek.

Eerdere berichtgeving:
Bronnen van de politie wijzen richting Ridouan Taghi, het onderzoeksteam is blij met de snelle arrestatie waardoor niet alle sporen zijn gewist. Toch wordt er ook gekeken naar Willem Holleeder en onbekende personen als opdrachtgever om tunnelvisie te voorkomen. Echter de meeste onderzoekers houden zich bezig met het onderzoek naar Taghi als opdrachtgever. Dit omdat naast de snelle arrestatie, er ook banden zijn tussen Delano G. en Taghi, Delano G. zou de neef zijn van een jeugdvriend van Taghi, Jaouad ‘Joey’ W. In eerdere onderzoeken kwamen de plaatsnamen Maurik en Tiel ook aan de orde. De politie hoopt snel uitsluitsel te kunnen geven over de opdrachtgever.