Uitslagen Eredivisie - Wie mag er naar de play-offs om Europees voetbal?

In de strijd om de achtste plaats en dus het laatste ticket voor de play-offs voor Europees voetbal heeft Sparta zich gehandhaafd. De Rotterdammers wonnen met 1-2 bij Heerenveen.

Sparta kwam in de zevende minuut op voorsprong. Het was de Duitser Lennart Thy die zich vrij wist te lopen en de bal in de kruising schoot. Nog geen tien minuten later verdubbelde Sparta de voorsprong. Een schot van afstand van Wouter Burger zorgde voor de 0-2.

Pas halverwege de tweede helft begonnen de Friezen beter te spelen. De Jong bracht spanning in het spel terug door met een knal de 1-2 te maken. Heerenveen drong in het vervolg feller aan. Via Van Bergen wiens schuiver net naast ging was het dicht bij de 2-2, maar Sparta hield stand.

sc Heerenveen

1 - 2

Sparta Rotterdam

67' De Jong    7' Thy
 16' Burger

Gele kaart: Akujobi, (sc Heerenveen), Smeets, (Sparta Rotterdam)

Engels (Emegha/61)

Door de winst van Sparta slaagde Heracles Almelo er niet in om een ticket voor de play-off te pakken. bovendien verloren ze in Alkmaar met 5-0 van AZ.

AZ kwam tegen Heracles in de 41e minuut op voorsprong. Een inzet van Stengs werd nog gekeerd, waarna Boadu in de rebound wel raak schoot. In de 51e minuut kwamen de Alkmaarders op 2-0. Na een een-tweetje met Owen Wijndal prikte Jesper Karlsson de tweede Alkmaarse treffer binnen.

Zeven minuten later was het diezelfde Karlsson die de 3-0 maakte. Vervolgens waren het Boadu en Wijndal, die in de rebound alsnog scoorde na een gemiste strafschop, die de eindstand op 5-0 brachten.