Stembureaumedewerker: 'ik verscheur PVV- en FvD-stemmen! Kusjess!'

Alsof het al niet gekker kan, heeft een stembureaumedewerker in Rotterdam besloten om op de sociale mediakanalen even flink haar partijdigheid te laten zien. De vrouw moest werken in een stembureau in Rotterdam en ze kondigde alvast aan dat haar onwelgevallige stemmen wel eens de prullenbak in konden belanden.

"Als je op Thierry of Geert stemt, verscheuren we je stembiljet. Kusjessss", zo klonk het Instagramsletterig. Na klachten van onder meer de PVV werd de vrouw ontslagen. Zelf vindt ze het allemaal 'heel erg'.

PVV'er en Rotterdams raadslid Maurice Meeuwissen was onaangenaam verrast en vindt dat er verdere actie tegen de vrouw moet worden genomen. "Als je in Schiphol het vliegtuig instapt en voor de grap zegt dat je een bom bij je hebt, ga je de cel in. Dat vind ik vergelijkbaar met wat hier gebeurt."

Een woordvoerder van het Forum was vergevingsgezinder. "We vinden het terecht dat de gemeente het stembureaulid in kwestie direct op non-actief heeft gesteld", aldus de woordvoerder. "Het is van belang dat gemeenten het eerlijke verloop van de verkiezingen waarborgen. Dat is het fundament van onze democratische rechtsstaat."

Meeuwissen is echter niet gerust. "Deze vrouw kan wel zeggen dat het een grap is, maar hoeveel mensen zijn er nog meer die dit echt willen?"

De gemeente gaat in ieder geval niet mee met zijn denkbeelden. "Alle medewerkers van stembureaus krijgen een stevige onlinetraining, waarbij dit ook aan de orde komt", zegt Paul Tissingh van de gemeente Rotterdam. "Neutraal zijn is een basisregel. Ze heeft iets heel doms gedaan. Maar de maatregelen die we nemen moeten wel proportioneel zijn."

Een ludiek grapje van iemand met een enorme plaat voor de kop.