Voetganger overleden na aanrijding, getuigen gezocht

Op donderdagavond 31 december, omstreeks 23.00 uur, is een voetganger op de N253/Lange Heerenstraat in Oostburg aangereden door een personenauto. De voetganger, een 43-jarige man uit Aardenburg, kwam hierbij om het leven.

Vermoedelijk wilde de man richting huis lopen, omdat zijn auto zonder brandstof langs de weg stil was komen te staan. De man liep dus in de richting van Aardenburg. De auto van de man stond even verderop langs de weg. Een langsrijdende vrouw (25, Aardenburg) zag de man niet lopen. Zij reed met haar auto de man aan. De vrouw belde meteen de hulpdiensten. Toen die ter plaatse kwamen is begonnen met reanimatie, maar dat mocht helaas niet meer baten.

De 25-jarige vrouw is op het bureau gehoord door de politie. Zij bleek niet onder invloed van drank of drugs. De verkeerspolitie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. De weg is enige tijd afgesloten geweest zodat er een uitgebreid sporenonderzoek gedaan kon worden. Beide voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844, WhatsApp of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.