Week van de verloren knuffel: NS zoekt baasjes

In en rond de trein worden vaak spullen vergeten, van portomonnees tot complete krabpalen of een frituurpan. Maar ook veel knuffels raken verdwaald langs de rails. Dit leidt tot droevige kinderen die hun knuffel niet kunnen missen. Om de tranen te laten drogen gaat de NS in de week van de verloren knuffel op zoek naar de eigenaren.

Deze week hoopt de NS de knuffels met de eigenaren te herenigen, van 21 tot en met 25 december. Op diverse social media wordt aandacht gevraagd voor de verloren knuffels, immers, hoe meer mensen de knuffel zien, hoe groter de kans is dat de pluche vriendjes weer terechtkomen. In de eerste tien maanden van dit jaar zijn er zo'n 30.000 spullen verloren, 150 daarvan zijn knuffels. De knuffels worden hierbij uitgelicht om mensen te laten beseffenen dat er nog best veel onderweg wordt verloren. Een eenzame knuffel raakt immers. 

Ook wordt de actie gevoerd om het publiek te vertellen wat te doen wanneer men iets gevonden heeft of juist wat te doen als men zelf iets heeft verloren. De eerste vijf dagen blijft het gevonden voorwerp op het dichtstbijzijnde station (met servicepunt). Daarna gaat het naar het "grote gevonden voorwerpen depot". Eenmaal per jaar wordt alles opgekocht wat na een jaar is blijven liggen. 

Benieuwd of de knuffel van jouw kroost hier bij zit? Op Facebook, Instagram en/of Twitter zijn de knuffels te zien.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!