Champions League loting: Barcelona loot Paris Saint-Germain

De loting voor de achtste finales van de Champions League heeft een aantal mooie affiches opgeleverd. Barcelona neemt het op tegen Paris Saint-Germain, de verliezend finalist van afgelopen seizoen.

Ook een mooi duel is de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Chelsea. Matthijs de Ligt neemt het met Juventus op tegen FC Porto, terwijl Justin Kluivert met Leipzig tegen het Liverpool van Georginio Wijnaldum en de geblesseerde Virgil van Dijk.

Titelverdediger Bayern München werd gekoppeld aan Lazio Roma, met de Nederlander Wesley Hoedt. Atalanta Bergamo met de twee Nederlanders Marten de Roon en Hans Hateboer, die in de groepsfase nog te sterk waren voor Ajax, is de Spaanse landskampioen Real Madrid de tegenstander.

Manchester City neemt het op tegen Borussia Mönchengladbach, dat voor het eerst de groepsfase in de Champions League overleefde. Luuk de Jong mag met Sevilla tegen Borussia Dortmund spelen.

De heenwedstrijden in de achtste finales worden gespeeld op 16, 17, 23 en 24 februari, met de returns op 9, 10, 16 en 17 maart. De finale van de Champions League wordt op 29 mei 2021 gespeeld in Istanbul.