Playoffs NASCAR voortgezet met matige race in Richmond

Op de Richmond International Raceway is de tweede race van de playoffs verreden in de NASCAR Cup Series. Dat werd niet bepaald de meest boeiende race aller tijden, maar die zitten er nu eenmaal ook wel eens tussen.

Het groen werd gezwaaid voor polesitter Kevin Harvick - al zeker van een plekje in de volgende playoffronde - en Joey Logano, die Austin Dillon, Alex Bowman, William Byron en Denny Hamlin achter zich aan kregen. Dillon en Logano namen het heft in handen richting de competition caution en zo konden ze de race ook weer hervatten.

Hamlin kwam op gang en nam de leiding over, wat hem uiteindelijk ook de stagewinst opleverde, voor Dillon, Logano, Brad Keselowski en Harvick. Bij de pitstops nam Logano de leiding over van Dillon, die te hard reed en helemaal achteraan aan kon sluiten. Halverwege stage twee ging Keselowski voorbij Logano naar de leiding, terwijl Harvick bij het binnenrijden van de pitstraat de fout in ging en een drivethroughpenalty aan zijn broek kreeg.

Dillon kwam zowaar weer naar de leiding gedurende de stage, ondanks zijn straf, maar Keselowski pakte hem in de slotfase terug en won de stage, voor Dillon, Martin Truex Jr, Logano en Chase Elliott. Bij de pitstops behield Keselowski de leiding, Truex, Logano en Dillon volgden. Bij de in principe laatste ronde pitstops, met zo'n negentig rondjes te gaan, nam Logano even de leiding over, maar die pakte Keselowski vrij soepel weer terug.

De zege van Keselowski kwam verder geen moment meer in gevaar en hij pakte zijn vierde zege van het jaar, waardoor hij ook gelijk in de volgende playoffronde zit. Truex eindigde als tweede, voor Logano, Dillon en Elliott.