Geschoten vanuit auto op ring Rotterdam; vijf aanhoudingen

Op de ring van Rotterdam is zondagmorgen vermoedelijk uit een rijdende auto geschoten. Niemand raakte gewond. Toen agenten de betrokken auto’s en de inzittenden controleerden, werd een vuurwapen aangetroffen. Dat is in beslag genomen. Vijf mannen zijn aangehouden en worden verhoord.

Betrokkenen meldden even voor 06:00 uur dat er op hun Audi was geschoten vanuit een blauwe Opel Corsa op de A20 richting Hoek van Holland ter hoogte van Schiedam. Toen de melding werd gemaakt reden de twee auto’s inmiddels op de A16 ter hoogte van Ridderkerk. De gealarmeerde agenten dwongen de voertuigen op de rijksweg te stoppen en door middel van de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten, dus met getrokken vuurwapen, werden de inzittenden één voor één uit de auto’s gehaald. Eerste onderzoek leverde een vuurwapen op dat in beslag is genomen. Vijf mannen in de leeftijd van 22 tot 56 jaar uit België zijn aangehouden en worden verhoord. De auto’s worden onderzocht op sporen.

Over wat er op de rijksweg is gebeurd en wat eraan vooraf ging is nog veel onduidelijk. Heeft u een blauwe Opel Corsa en een grijze Audi zien rijden en iets gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek dan vraagt de politie u om contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!