Verstappen: "Mercedes staat duidelijk voor ons"

In aanloop naar de Grand Prix van Hongarije stond Max Verstappen de pers te woord en hij moest daar onderkennen dat Mercedes verder is dan Red Bull.

"Ze staan duidelijk voor ons. Ik had dichterbij willen zitten en iedereen werkt er hard voor. We moeten hard werken om het gat te dichten. Er is altijd wel ruimte voor verbeteringen, maar we moeten realistisch blijven. Als je zo dominant bent als Mercedes is dan ben je op elk circuit snel", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Het zal lastig worden om ze hier te verslaan, maar ik ga mijn best doen. Wie weet gaat het weer nog parten spelen en voor chaos zorgen, want op pure snelheid wordt het tegen dit Mercedes lastig. Ik hoop dat we er dichtbij zitten", aldus de Red Bull-coureur.

Verstappen vertelde dat hij altijd tot het uiterste gaat. "Ik probeer altijd het beste uit mezelf te halen, ook als ik tijdens een race weet dat ik Mercedes niet kan verslaan. Dan probeer ik zo dicht mogelijk erbij te zitten. Ik ga dan niet een paar tienden per ronde langzamer rijden als dat evengoed voldoende is voor een derde plek. Zo ben ik niet. Zo was het ook in het gevecht met Bottas. Ik had hem ook voorbij kunnen laten zonder tegengas te geven, als ik weet dat hij me toch wel in gaat halen. Maar ik ga hem natuurlijk niet makkelijk voorbij laten."

De wereldtitel behalen is na de afgelopen twee races in Oostenrijk lastiger geworden dan gehoopt voor Verstappen. "We hebben het onszelf natuurlijk al moeilijker gemaakt met die uitvalbeurt in het eerste weekend. Er worden nu wel wat meer Grands Prix bevestigd, maar het zal geen volle kalender worden, dus als we echt mee willen doen voor het kampioenschap, zullen we wel nu overwinningen moeten behalen want we staan al aardig wat punten achter. We gaan het zien. Ik geef niet op. Het zal zeker niet makkelijk worden, maar het zit niet in mijn karakter om nu al op te geven."