Geen coronatest meer bij Corendon, gewoon in quarantaine na reis

Toen Corendon bekendmaakte dat het weer reizen ging aanbieden naar Turkije liet de touroperator weten dat het inclusief coronatest was, zodat je zeker was dat je weer gezond in Nederland zou landen. Maar na heel veel kritiek hebben Cor en Don de test geschrapt en moet je gewoon twee weken in quarantaine bij thuiskomst.

Allereerst is de vraag hoe verstandig het is om in deze tijd naar Turkije op vakantie te gaan, maar je hebt altijd mensen die het beter denken te weten. Als je dacht bij thuiskomst een vrijbrief te kunnen scoren dankzij een negatieve coronatest kom je nu bedrogen uit. Nadat premier Mark Rutte het al onverantwoord noemde gaf minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur vandaag in een gesprek met Cor en Don aan dat ze zich niet aan de richtlijnen hielden en "dat voor alle luchtvaartmaatschappijen de regels van het kabinet leidend zijn".

Corendon trok daarop de aangeboden test alsnog in. "De overheid beschouwt een pcr-test niet als vervanging of aanvulling van de aanbevolen thuisquarantaine en daarom bieden we de test niet meer aan", zo liet het bedrijf weten.

Dus al je alsnog graag naar Antalya wil kun je er twee weken La Balconia aan vastplakken.

Geen coronatest meer bij Corendon, gewoon in quarantaine na reis (WikiCommons/Rob Hodgkins)
Geen coronatest meer bij Corendon, gewoon in quarantaine na reis (WikiCommons/Rob Hodgkins)