23% Nederlanders betaalt met smartphone of wearable
Bijna een kwart van de Nederlanders betaalt wel eens contactloos met een mobiele telefoon of met een wearable zoals een smartwatch. Dat blijkt uit de ING Digitale Monitor, een onderzoek onder ruim 1.500 Nederlanders. Door de introductie van Apple Pay in Nederland vorig jaar hebben steeds meer mensen de mogelijkheid om met hun mobiele telefoon of wearable te betalen. Mensen betalen vooral met hun mobiel zodat ze hun betaalpas of portemonnee niet meer mee hoeven te nemen. Voor een kwart van de mobiele betalers is mobiel betalen met smartphone of wearable zelfs al de favoriete betaalmethode.
Jeroen Losekoot, Manager Digitaal Bankieren bij ING: “Mobiel betalen is al sinds 2015 mogelijk op Android smartphones, maar door de introductie van Apple Pay in Nederland vorig jaar zien we dat mobiel betalen nu echt een vlucht heeft genomen. Je ziet steeds meer mensen bij de kassa betalen met hun smartphone of wearable. Mensen die nog niet mobiel betalen zien er nog weinig toegevoegde waarde in, omdat betalen met een betaalpas al heel makkelijk en snel is. Als ze echter eenmaal gebruik maken van mobiel betalen, dan merken we dat ze snel om zijn en deze betaalmethode omarmen. In 2020 verwachten we daarom ook dat de populariteit van mobiel betalen verder zal groeien.”
Betalen met mobiele telefoon of wearable
In december 2019 betaalde 19% van de Nederlanders wel eens met zijn of haar mobiele telefoon bij de kassa. Ook betalen met een ‘wearable’ is populair aan het worden, 12% van de Nederlanders betaalt wel eens met een smartwatch, horloge, ring, armband of sleutelhanger. Van de mobiele betalers betaalt 44% wekelijks of meerdere keren per week met zijn mobiele telefoon of wearable en 28% zelfs dagelijks of vaker.
Portemonnee thuis laten
De belangrijkste reden voor mensen om mobiel te betalen is dat ze hun betaalpas of portemonnee niet meer mee hoeven te nemen en dat ze hun mobiele telefoon of wearable vaak dichter bij de hand hebben. Mensen die nog niet mobiel betalen zien er geen toegevoegde waarde in of zijn bang dat hun smartphone of wearable gestolen wordt. Van de mobiele betalers ziet 21% mobiel betalen zeker als de vervanging van hun portemonnee, onder alle Nederlanders is dit slechts 9%.
Betaalpas blijft favoriet
Betalen met de betaalpas is voor 55% van de Nederlanders de meest gebruikte betaalmethode, gevolgd door contant geld (30%). Van de groep mobiele betalers geeft 42% aan dat zij de betaalpas het meest gebruiken. Een kwart van de mobiele betalers noemt echter mobiel betalen met smartphone of wearable als favoriete betaalmethode. Ruim een derde van de mobiele betalers verwacht dit jaar nog vaker met hun mobiele telefoon of wearable te gaan betalen. Daardoor verwachten ze vooral minder met contant geld en met hun betaalpas te gaan betalen.
Over het onderzoek
De ING Digitale Monitor is een onderzoek naar trends en gebruik op het gebied van digitaal bankieren in Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau DVJ Insights onder een representatieve steekproef van 1.511 Nederlanders van 18 jaar of ouder gehouden in december 2019.
En ach deze verhalen horen wij bij elke nieuwe techniek, niet veilig dit en dat blah blah blah, zelfde toen PIN geïntroduceerd werd geef het even tijd en iedereen gebruikt het, het is even wachten tot de nieuwe generatie groot is.
Meeste mensen hebben moeite met de techniek bij te houden.
als hun bankrekening wordt geplunderd.
Contactloos betalen is ook onveilig en met je mobiel al helemaal.
Sterker nog er komen steeds meer PIN only kassa,s bij, als je een beetje oplet zie je dat al bij steeds meer winkels, en niet alleen de supermarkt.
Juist mensen die zich veel bezighouden met techniek weten dat het onveilig is .
Vooral jongeren zijn het slachtoffer van internetcriminaliteit omdat ze zich niet verdiepen in de techniek, zouden ze dit wel doen dan gaan ze nooit meer bankzaken doen via hun mobiel.
Staat netjes op de random reader> naar rekening en bedrag, als je lukraak niet leest en maar klakkeloos gaat doen tja...
Je kan in theorie 25eu van de rekening trekken, dat zie ik hetzelfde als portemonnee verliezen.
Ik ben ook "techneut" en elke nieuwe techniek wordt direct de grond in getrapt, vaak onwetendheid dat men het niet begrijpt.
Deze bullshit hoorde je ook toen contactloos betalen met pinpas er net was, hackers lopen met apparaten rond blah blah blah, nou ik heb er anders nog bar weinig van gezien en ook op internet, schijnbaar is het toch moeilijker dan men denkt want anders werd het wel volop gedaan.
Ik denk dat een bank met professionals in dienst het wel beter weten dan een "techneut" wat populair wil doen, Ik snap ook wel dat je een troll opmerking wil maken.
[ Bericht gewijzigd door mrevil1337 op donderdag 20 februari 2020 @ 18:27 ]
Ik zie bijvoorbeeld Vlomarkt handelaren niet allemaal met een pinapparaat staan, maar ook de man of vrouw met de collectebus met zo'n geval langs de deuren gaan.
_____Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety,_____
____________deserve neither Liberty nor Safety - Benjamin Franklin___________________
_________Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral - Bertolt Brecht______________
En nee, ze houden niks bij opzich, het is allemaal "ge-anonimiseerd" maar men kan erg makkelijk data analyseren en alsnog zien dat jij die uitgaven hebt gedaan.
Is ook onderdeel van het "partner-programma" waarbij je dus punten kan sparen, bij sommige winkels krijg je meer punten dan in andere winkels, om dat voor elkaar te krijgen moet Apple dus minstens weten waar je iets koopt.
Ze bewaren die data verder niet maar kunnen dus wel een profiel opstellen
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
Soms wel irritant dat een ondernemer ALLEEN contactloos betalen accepteert (denk aan snoepautomaat, ijsverkoper etc)
Op deze manier proberen ze contactloos betalen door je strot te douwen.
Hakkuhhh.
Mooie tijden. Gewoon nog lekker de gulden. Alles was nog enigszins betaalbaar. Wisselen aan de grens voor dat extra beetje vakantiegevoel... Ahhh de 90s
Komt aangebrand aan dan geld terug .
Verder gewoon nog de ouwe kasje voor een code voor online.
Die kan ik veilig opbergen in de kluis.
Noem me maar ouderwets .
Ouderwets, langzaam, onveilig met cash.
Gewoon snel pinpas en bam.
Want ja, vooruitgang hou je nu eenmaal niet tegen.
Nee maar de manipulatie door het Grote Geld wel door er niet aan mee te doen.
Sukkelige losers!!!!
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken