Duizenden lampionnen tegen kanker in het Olympisch Stadion

Vanavond zijn in het Olympisch Stadion meer dan 23.000 lampionnen in de vorm van een hart ontbrand tijdens de actie 'Nederland geeft licht'. Op iedere lampion staat de handgeschreven naam van iemand die geraakt is door kanker. Met de opbrengst van de lampionnenactie financiert KWF Kankerbestrijding vooruitgang om de kans op kanker te verkleinen, de kans op genezing te vergroten en de kwaliteit van leven van mensen met of na kanker te verbeteren.

De verlichting van het hart werd uitgezonden op SBS 6, gepresenteerd door Leonie ter Braak en Winston Gerschtanowitz. In de uitzending 'Nederland geeft licht' stond KWF samen met bekende artiesten, patiënten en hun naasten stil bij alle ontroerende verhalen achter de duizenden lampionnen. De herhaling van deze uitzending is te zien op zondag 30 december om 16.00 uur en 1 januari om 11.05 uur op SBS 6.

KWF Kankerbestrijding organiseert de lampionnenactie voor de vierde keer. Eerder werden de Afsluitdijk, het Middelpunt van Nederland (Lunteren) en de tuinen van Paleis Soestdijk verlicht door duizenden lampionnen.

Duizenden lampionnen tegen kanker in het Olympisch Stadion (afbeelding: KWF)
Duizenden lampionnen tegen kanker in het Olympisch Stadion (afbeelding: KWF)