Verstappen: "Ik ben erg blij met deze pole"

Max Verstappen heerste vandaag tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander greep zijn tweede pole position uit zijn loopbaan en kijkt met veel vertrouwen uit naar de race van morgen.

"De auto was erg goed. Gedurende de kwalificatie veranderde de baantemperatuur wat, waarop we moesten inspelen, maar al vanaf Q1 waren we erg snel. Het was erg vermakelijk met zo’n goede auto te rijden en ik ben erg blij met deze pole", aldus Verstappen na afloop van de kwalificatie zo lezen we op Verstappen.nl.

"Ik probeerde een andere lijn, maar omdat de baan iets warmer was geworden, had ik wat meer overstuur. Ik ging daardoor wat wijd, maar toen ik zag dat we alsnog eerste stonden, wist ik dat het goed ging komen. We hebben zeker vandaag nog een goede stap gemaakt met de balans van de auto. Die was in de derde vrije training al redelijk goed, maar er waren nog enkele dingetjes die beter konden. De kwalificatie was vervolgens heel sterk", zo legde de Nederlander uit.

Verstappen staat morgen met vertrouwen aan de start op het circuit in Sao Paulo. "Dat moet gezien de snelheid die we nu hebben goed zitten. We moeten gewoon zorgen dat de banden heel blijven."

Verstappen: "Ik ben erg blij met deze pole" (Pro Shots / Zuma Press)
Verstappen: "Ik ben erg blij met deze pole" (Pro Shots / Zuma Press)