Man vanuit het niets gestoken, dader opgepakt

In Tilburg is een man vrijdagavond plotseling van uit het niets in zijn bovenlichaam gestoken. Een vriend bracht hem snel naar het ziekenhuis. De identiteit van de verdachte was bekend en die is later in de nacht aangehouden.

Om 22.30 uur kwamen er verschillende telefoontjes binnen bij het Operationeel Centrum vanaf de Bosscheweg. Er liep daar iemand in een bebloed shirt die om hulp vroeg. Men verklaarde dat de man in een auto was gestapt en was weggereden. Er werden direct eenheden naar de Bosscheweg gestuurd maar ook naar het ziekenhuis.

Ruzie
In het ziekenhuis bleek inderdaad iemand binnen te zijn met een steekwond. De vriend van het slachtoffer, een getuige, gaf een verklaring. Later spraken de agenten ook met het slachtoffer, een 21-jarige Tilburger. Op een parkeerplaats aan de Bosscheweg hadden ze een auto zien staan die ze herkende als de auto waar ze al eerder een conflict mee hadden gehad.

Het slachtoffer was uitgestapt en naar de auto gelopen. De bestuurder van die auto was ook uitgestapt en had, volgens de aangever, uit het niets met een mes in zijn bovenlichaam gestoken. Het slachtoffer was uit paniek weggerend en de vriend was weggereden. Uiteindelijk vonden ze elkaar weer en zijn naar het ziekenhuis gereden. Het slachtoffer is niet in levensgevaar.

Verdachte aangehouden
Het slachtoffer gaf enkele aanwijzingen over de verdachte en zo kon de politie achter zijn identiteit komen. In de loop van de nacht is de verdachte, een 22-jarige inwoner van Berkel-Enschot, in zijn ouderlijke woning aangehouden. Er is geen mes bij hem gevonden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeling. De recherche onderzoekt de zaak.