Politie pakt hardnekkige inklimmers op in Vlaardingen

De politie trof zaterdag in de laadruimte van een vrachtwagen veertien vreemdelingen aan. Ze waren allen in goede gezondheid. De vrachtwagen stond op het terrein van een scheepvaartbedrijf aan de Vulcaanweg in Vlaardigen en was onderweg naar het Verenigd Koninkrijk.

Het gaat om vreemdelingen uit Syrië, Palestina en Jemen. De groep bestond uit mannen, waaronder een minderjarige. Agenten haalden de mannen uit de vrachtwagen en brachten ze over naar verschillende politiebureaus. Uit nader onderzoek blijkt dat tien van hen op 11 mei ook al waren aangetroffen in een vrachtwagen op dezelfde locatie. Ze hadden het bevel gekregen direct Nederland en Europa te verlaten en een verbod voor 2 jaar om Europa in te reizen. De vreemdelingen hadden ook daadwerkelijk Nederland verlaten, maar deden –tevergeefs- een nieuwe poging op illegale wijze naar Engeland af te reizen.

Ze hebben opnieuw het bevel gekregen dat ze Nederland en Europa moeten verlaten. De 53-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur is aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.