Aanslag op hotel in Nairobi, Kenia

Het lijkt erop dat er op dit moment een terreuraanslag wordt gepleegd op het Dusit Hotel in Nairobi, Kenia. Er is nog veel onduidelijk wat er precies gaande is maar er zijn explosies en schoten gehoord. Volgens ooggetuigen zijn zeker vier gewapende mannen het terrein opgekomen aan de Riverside Drive en er volgde een schotenwisseling met het beveiligingspersoneel van het hotel. 

Onbevestigde berichten spreken van een zelfmoordaanslag in een restaurant van het hotel waarna een auto met gewapende mannen het terrein opkwam. Het leger en de politie zijn onderweg en er worden op dit moment nog steeds schoten gehoord. Er zou een onbekend aantal mensen gewond zijn geraakt en ook zouden meerdere mensen nog gegijzeld worden. Omringende gebouwen worden zo snel mogelijk geëvacueerd. 

De aanslag is mogelijk het werk van terreurgroep Al Shabaab. De aanslag van vandaag valt op dezelfde datum als toen twee jaar terug Al Shabaab een grote aanval inzette op een Keniaanse legerbasis bij El Adde in Somalië. Toen vielen er honderden doden. De aanslag van vandaag is vooralsnog niet opgeëist. Ook de Nederlandse ambassade ligt aan de Riverside Drive in Nairobi. Deze ligt echter ongeveer een kilometer verderop.