Doden door noodweer in Italie

Bij hevig noodweer in Italië en het Alpengebied zijn verschillende slachtoffers gevallen. Met name aan de zuidkant van de Alpen, alsmede in het zuiden van Italië en Oostenrijk vielen er enorme hoeveelheden regen.

Ik had het er in mijn weerpraatje al over dat het bar en boos zou gaan worden. Oorzaak van al deze ellende zijn drie kernen van lagedruk. Er ligt er één boven het zuiden van Frankrijk, vervolgens ligt er een kern boven het Alpengebied en tenslotte nog één boven het warme water van de Middellandse Zee. De slachtoffers in Italië vielen in een dorpje in het zuiden van Italië. In totaal vielen er 4 slachtoffers. Als gevolg van de hevige regenval kwam het tot een aardverschuiving met alle gevolgen vandien. De slachtoffers werden bedolven onder een laag modder toen ze een rioolpijp repareerden.

De komende dagen blijft het aanhoudend slecht in het zuiden van Europa. Wij krijgen daar dinsdag een staartje van mee, maar 15 tot 25 mm dat is natuurlijk een peulenschil, vergeleken met de 150 tot 300 mm die er in de Alpen en Italië zijn gevallen.