Wright buigt 0-3 achterstand om en staat in finale World Grand Prix

Darter Peter Wright is de eerste finalist van de World Grand Prix. Hij versloeg in de halve finale Mensur Suljovic met 4-3, nadat hij met 0-3 heeft achter gestaan. 

Wright werd in de eerste drie sets compleet weggespeeld. Suljovic trok de eerste drie sets met 3-0 en tweemaal 3-1 naar zich toe. Vervolgens begon de comeback van de kleurrijke Schot. De eerste leg van de vierde set ging in tien pijlen naar Wright. Vervolgens gingen de legs met de pijlen mee, waardoor Wright die set met 3-2 won. 

De dubbel om te openen bij Suljovic begon te haperen. Hij kon twee keer niet openen in zijn eerste beurt waardoor Wright steeds een voorsprong kon nemen. Dit bleek een probleem voor de Oostenrijker en verloor set vijf met 3-1. Ook set zes ging met 3-1 naar Wright, waardoor een beslissende set nodig was.

Suljovic mocht de beslissende zevende set beginnen, maar gaf het voordeel meteen af door twee dubbels te missen. Snakebite wierp 52 wel uit en brak The Gentle vervolgens met een zestiendarter. De Oostenrijker kreeg nog een laatste kans om in de wedstrijd te blijven, maar verprutste opnieuw drie pijlen op de dubbel. Wright sloeg toe vanaf 80 en maakte de comeback compleet. In de finale treft hij Michael van Gerwen of titelverdediger Daryl Gurney.