Telltale probeert The Walking Dead af te maken

The Walking Dead: The Final Season werd abrupt afgekapt door het faillissement van Telltale. Het lijkt er echter op dat de ontwikkelaar en uitgever druk op zoek is naar een externe studio die bereid is Clementines verhaal af te maken – met hulp van het oude team.

Kort na het faillissement werd bekend dat de resterende twee afleveringen van The Walking Dead: The Final Season nooit het levenslicht zouden zien. Telltale kwam hier niet veel later op terug door te verzekeren het seizoen voor de fans af te willen maken. De achterban reageerde verdeeld, want natuurlijk is het fijn om de gameserie af te kunnen sluiten, maar wat betekent dat voor de ex-medewerkers die nu zonder baan of salaris thuis zitten? Uit een verslag van Kotaku blijkt dat Telltale graag een deal wil sluiten met een andere ontwikkelaar die dan (een gedeelte van) het oude team inhuurt om de laatste twee afleveringen af te leveren.

Goed nieuws dus voor de fans van de serie, en voor de ex-werknemers die nu toch “hun kindje” van een goed einde kunnen voorzien. Vermoedelijk zou de derde aflevering al flink in de steigers staan. De vierde aflevering is nog een hoop werk, maar bronnen melden dat in ieder geval alle stemmen van de hoofdpersonen al ingesproken zijn. Wanneer de laatste afleveringen verschijnen is nog niet bekend. Bronnen melden tevens dat Telltale de onderhandelingen snel zal moeten afronden, want anders bestaat het risico dat veel van de oud-teamleden alweer een nieuwe baan hebben gevonden.

The walking dead final season